fbpx

Cementgebonden Gietvloer

Een warme maar stoere vloer

Bent u op zoek naar een warme en natuurlijke ogende vloer die wel de stoere uitstraling heeft van beton? Dan is een cementgebonden gietvloer echt wat voor u! Een cementgebonden gietvloer oogt heel warm en natuurlijk maar heeft toch een op beton lijkend uiterlijk, hierdoor past deze soort vloer goed in een modern en een sober vormgegeven interieur.

De vloer is, als vanzelfsprekend, op een basis van cement en is speciaal bedoeld als dekvloer. De vloer kan naadloos over een bestaande ondergrond worden aangebracht. Het resultaat is een strakke, naadloze vloer die relatief eenvoudig schoon te maken is. Een cementgebonden gietvloer bestaat uit minimaal twee lagen en wordt vaak afgewerkt met polyurethaan (PU) of met wax. De cementgebonden gietvloer wordt ook wel design betonvloer genoemd. Afhankelijk van uw wensen kan de vloer na afwerking een matte of meer glanzende uitstraling hebben.

Let op! Deze vloer is niet geschikt voor vochtige ruimtes. Wilt u toch een betonlook-achtige vloer in uw badkamer dan is de beton-ciré of PU gietvloer misschien wat voor u.

De vloer kan naadloos over een bestaande vloer worden aangebracht, de ondergrond dient echter wel vlak en vormvast te zijn, denk hierbij aan zandcement als ondergrond. Een houten ondergrond (ondervloer) is NIET geschikt als ondergrond voor de cementgebonden gietvloer. Tegelvloeren dienen voorbehandeld te worden met een epoxyprimer. Een cementgebonden gietvloer is beschikbaar in verschillende zandkleuren en grijstinten. De daadwerkelijke uitstraling van de vloer hangt af van de wijze waarop de vloer uiteindelijk gepolijst wordt, en zoals gezegd, van uw keuze voor een matte of meer glanzende uitstraling.

De voordelen van een cementgebonden gietvloer:

  • Geschikt bij renovatie en beperkte oppervlakken
  • Authentiek karakter met een industriële en toch warme uitstraling.
  • De vloer is slijtvast.
  • Kan gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming.

Offerte aanvragen
PU Gietvloer
Epoxy Gietvloer design
Betonlook Gietvloer
Beton Ciré Vloer